Långhelg!

Publicerat: 2013-03-29 Kl: 13:00:00 | I kategori: Jag | 1 kommentarer

Glad påsk alla fina! Här hemma renoveras det för fullt! Vi har planer på att flytta och vill att huset ska vara tipp topp när vi säljer. Vårt nya golv är FANTASTISKT! Jag är så glad att min man är en riktig handyman! Nu kommer lite bilder på "bygget"! Välkommen hem till oss!

 

 

den nymålade vita trappan som leder ner till nedervåningen. Dörren ni ser till vänster leder in till lilla vardagsrummet.

 

 

 

Det nya fina golvet! Det ska oljas och få en lite mörkare färg. Jag gillar ju mest vita golv egentligen men ibland måste ju gubben få bestämma...

 

 

Till höger direkt är vårat sovrum. Andra dörren är Doris rum, dörren längst bort är gästrum och till vänster toalett och sen walk in closet!

 

Fler bilder kommer på resten av huset!

Måndag igen......

Publicerat: 2013-03-25 Kl: 13:01:00 | I kategori: Mat & dryck | 0 kommentarer

Helgen har flugit förbi! Varför väljer den alltid att göra det? Vi har varit på Sessön, Norrtälje hela helgen hos min mamma och hennes kille. Det har druckits vin, ätit supergod mat och skrattat.

Här kommer lite bilder från vår helg!

 

 

 

Godaste lchf-pannacottan!

 

5dl grädde

2 gelatinblad

1 påse saffran

2msk sukrin

 

koka upp allt och lägg i de uppblötta gelatinbladen och häll upp i fina glas!

 

 

 

Doris hjärta mormor

Den lilla donnan.

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 22:44:00 | I kategori: Doris | 0 kommentarer

Den här lilla damen är ju något alldeles speciellt. Hon läxar upp mig! Ja, mig!! Borde det inte vara tvärt om? Hon skäller på mig när jag svär, pratar för högt eller glömmer tacka för maten. Jag kan berätta att bli utskälld av en upprörd treåring är något alldeles speciellt..

 

 

 

Jag vill ju tillägga att hon inte alls ser såhär söt, oskyldig och glad ut när hon skäller. Nä, då skrynklar hon pannan och hytter med fingret.

Nytt från Newport.

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 12:19:00 | I kategori: Jag | 0 kommentarer

Jocke kom hem med en ny lykta förra veckan. Jag tycker den är underbar och passar perfekt in här hemma hos oss. Dom turkosa iittalastakarna som stod här förut fick flytta ut i köket tills byggrejerna lämnar hallen.... 😉

 

 

Onsdag!

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 09:35:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

God morgon! Inatt har inte trollet hostat lika mycket men däremot så tittade febern fram med sitt fula nylle. Hoppas hoppas att hon kan bli frisk nu och få komma tillbaka till dagis!

Just nu sitter vi i soffan och tittar på Disney junior med frukosten i magen. Jag måste erkänna att det är såååå skönt att Doris äntligen börjat titta på tv, finns det någon bättre barnvakt när man måste vika tvätt eller laga mat mm?

Godaste frukostmackan är denna, helt klart! Mosad avocado, rödlök och lite salt! Annars bestod frukosten av vatten+ingefära och kaffe!

 

 

En sån dag...

Publicerat: 2013-03-19 Kl: 19:00:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Idag kör lördagskväll! När snön faller, Doris är sjuk och det är kallt som fan, så käkar vi räkmackor med färska räkor på lchfbröd, saffranspannacotta á la lchf och dricker bubbel. En grym tisdag mao 😃

Såhär gör jag min avocadosalsa:

Hackad mogen avocado
Rödlök
Lime
Dill
Fin olivolja

På smörgåsen har jag ägg, majonäs, dill, räkor och parmesan!

 

 

Stackars litet ❤

Publicerat: 2013-03-19 Kl: 11:58:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Jag säger som Lotta, fy farao för denna hostan! Det är gräslig. Vår lilla har legat vaken mellan 01 och 05 inatt och hostat lungorna ur sig. Stackars stackars! Nu sitter hon supertrött bredvid mig i soffan med en tallrik yoghurt och en stor smörgås i magen, skönt att hon äter iaf!

Jag sitter och spanar på Shurgards hemsida, vi måste magasinera alla våra möbler på övervåningen då det slitna golvet ska bytas ut mot fint ekgolv! Här är det nya golvet!

 

 

Liten walk in closet!

Publicerat: 2013-03-18 Kl: 22:23:00 | I kategori: Blandat | 1 kommentarer

Ja ni, hur känner ni med den här snön? Är ni lika pisströtta på vintern som jag? Det är riktigt ledsamt nu tycker jag.. Vad sägs om snödroppar, krokusar och påskpynt?! Låter inte så illa va??

Nu till något mycket roligare.. Garderoben! Den ska slipas, målas, få matta och dörr och lite sånt så en bit kvar har vi, men nu är det ju bara roliga saker som väntar! Såhär ser den ut nu, och jag kan ju inte påstå att det lockar att hänga in fina kläder men snart så.. 😊

 

 

Måndag och vabb.. Igen..

Publicerat: 2013-03-18 Kl: 10:51:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Stackars lilla trollet hostade tills hon spydde igårkväll och imorse, snorar som tusan och är superhängig 😔 just nu tittar hon på Disney junior och äter yoghurt, så nu verkar livet ändå helt ok.

Jag passar på att skriva lite önskelista till min födelsedag medans tvn underhåller! 😀 Jag är helt galen i att fylla år!!!!

 

 

 

1. Doftljus från voluspa, "saijo persimmon"

2. Nagellack från Make up store i favvofärgen "Elin"

3. Solglajjer från Gina Tricot

4. Doftljus från voluspa, "mokara"

Mer mat!

Publicerat: 2013-03-16 Kl: 16:19:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Här kommer det godaste godaste lchf-tillbehöret som finns!

Skiva ca 1 cm tjocka skivorav en blomkål. Skär tvärs över roten så skivorna håller ihop. Blanda olivolja och pressad vitlök i en skål som du penslar på blomkålen. Avsluta med salt, peppar och chiliflakes! In i ugn på ca 220 grader ca 10 min. Muuuuums!!

 

 

Underbara lördag!

Publicerat: 2013-03-16 Kl: 12:47:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Lördagen startades med ett spinningpass på Friskis, jag känner väääldigt tydligt att jag inte tränat på ett tag. Jag blir trött superfort, tur att det går fort att träna upp kondisen igen... 😉

Nu tänkte jag tipsa om något väldigt nyttigt! En ingefärsshot att starta dagen med. Jag pressar en bit ingefära med vitlökspress ner i ett shotsglas och fyller på med ljummet vatten. Ingefära är bra för det mesta men framförallt för matsmältningen och blodcirlulationen.

 

 

Dagens lunch

Publicerat: 2013-03-15 Kl: 12:12:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Idag gjorde jag det väldigt lätt för mig.. Doris fick uppvärmda köttbullar och jag gjorde en stor juice i min råsaftcentrifug och en avocado. Den här blev verkligen supergod.

1 färsk skalad rödbeta
1 avocado
1/3 zuccini
3 morötter
En tumstor bit skalad ingefära

 

 

Bästa dagen här!

Publicerat: 2013-03-15 Kl: 09:14:00 | I kategori: Blandat | 1 kommentarer

God morgon! Här hemma är vi lediga idag, så fredagsfrukosten ligger i magen och en lång mysdag väntar! Doris tittar på alla vi barn i bullerbyn och jag spanar på kakel och inredning till badrummet. Jag funderar starkt på att ha marockanska cementplattor på golvet.

Sååå, nu behöver jag er hjälp! Vilket ska man välja?! Väggarna kommer vara i vitt kakel. So come on! Skriv en rad, vilken gillar ni bäst?

 

 

Lite fashion sådär...

Publicerat: 2013-03-14 Kl: 22:54:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Jag bestämde mig idag för att köpa in lite nya nagellack, vad piggar upp mer än det liksom?? Typ inget. Jag kan inte påstå att jag tycker att Depend hade fått in några nya snygga vårfärger direkt (tycker storleken på deras flaskor är så bra, man hinner liksom inte tröttna innan den tar slut!) Jag letar fortfarande efter det där perfekt koralliga lacket. Nåväl, dessa två fick följa med hem och det ljusa provades direkt. Det kommer vara suuuupersnyggt till brunbrända händer och armar i sommar!

Jag provade även att göra en sån där ringfingernagel i en annan färg, det blev tufft tycker jag!

 

 

 

Imorn ska ni få spana lite på vår renovering! Typ min nya garderob 😍

Älskade liten ❤️

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 10:36:36 | I kategori: Doris | 0 kommentarer

Action!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 09:31:00 | I kategori: Jag | 1 kommentarer

Onsdag idag! Lill-lördagen ska spenderas hemma hon världens finaste Yoyo som ska hjälpa mig med den sista helvetiska matten.....

Ni anar inte vilken action det är hemma hos oss just nu. Garderoben är under uppbyggnad, badrummet utrivet och en vägg ska ner. Hur spännande som helst och skitkul! Jag spanar fortfarande på tapet in till garderoben, en fondvägg ska göras. Det var en viss man i huset som inte alls var speciellt sugen på de blommiga jag hittat så nu letar vi lite nytt.... 😉 Här kommer lite inspo-bilder på hur jag vill ha det. En svart heltäckningsmatta, vita hyllor och klädstänger, stor spegel och en sidboard är tanken.

 

Plötsligt händer det!

Publicerat: 2013-03-12 Kl: 07:16:00 | I kategori: Jag | 0 kommentarer

Godmorgon! Plötsligt händer det, brukar det väl heta?? 😉 Jag kommer att uppdatera här lite då och då när jag känner för det, mao inte riktigt lika ofta som förut. Sen sist har vi hunnit med en ögoninflammation, ett spinningpass och väldigt mycket längtan efter våren, men jag är väl inte den enda?? Nu får det vara slut på overaller och frusna näsor. Tänk, snart sitter man där med brunbrända ben och solisar!! Can't wait!!

Snart, snart fyller jag år! Bästabästa dagen på heeeeela året, älskar att fylla år!! (Ja, jag vet.. Typ två månader kvar, men önskelistan har redan varit klar i en!) denna somriga outfit står högt uppe på listan!