Helt galet bra!

Publicerat: 2013-07-28 Kl: 12:06:11 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Halloj! Jag bara mååååste tipsa om detta underbara gellack! Herre min skapare vad bra det är!! Jag är så less på lack som flagnar av efter typ två dagar, så jag tänkte att jag skulle köpa detta och prova. Det är sååå bra och enkelt att hålla på med! Jag gjorde både händer och fötter och det tog ca 20 min inklusive härdning i uv-lampan. 
 
 
 
Det finns en del färger att välja på, man måste nämligen köpa speciella gellack från depend som kostar 79:-. Startkittet köpte jag på Kicks för 469:-, inklusive uv-lampa.
 
 
 
 

Bästa stället på jorden.

Publicerat: 2013-07-24 Kl: 13:30:55 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Semester igen! Jag jobbade på och blev färdig med all "to do" redan igår så vi har redan landat på landet. Vårt landställe ligger på Ornö, här har jag lärt mig simma, cykla och träffade även min första riktiga pojkvän här. Det finns inget vackrare ställe! Nu ligger vi i solen och steker medan Doris badar i sin lilla pool.
 
 
 
 
 
Igår när vi kom ut så grillade vi hamburgare och drack en flaska bubbel till. Doris somnade i sängen efter en film på surfplattan, jag kan inte förstå vart all tid tog vägen? Nu förstår jag verkligen folk som säger "ta vara på småbarnsåren för dom kommer aldrig igen." 
 
.
 
Jag fick en superfin present av Jocke och Doris igår, ett halsband med matchande örhängen. Ibland kan man behöva få något som visar sin karls uppskattning (för att man står ut med dom......;-)), så jag blev superglad!
 

Förhoppningsvis ett nytt kapitel.

Publicerat: 2013-07-22 Kl: 18:39:05 | I kategori: Blandat | 1 kommentarer

Hemma igen efter en seg arbetsdag..Jag har klippt gräs hela dagen och det har dammat som tusan så ögonen bara rinner, helt värdelöst! I ett av våra områden bor ett tantgäng som alltid sitter och fikar och skrattar så gott. Varje gång jag åker eller går förbi så erbjuder dom mig en plats, kaffe och bulle, tyvärr har jag aldrig tid men dom är så gulliga! Tänk att få ha så många goa vänner även i den åldern :-)
 
 
 
Nu till något helt annat... Jag har funderat nu i ett par år över vad jag ska "göra med mitt liv", ni vet när man inte får ro i kroppen utan bara väntar på något? Jag har haft många olika planer så som hudterapeut och polis, men inget av det känns helt rätt, så nu har jag sökt till sjuksköterskeprogrammet på KI Huddinge, för att senare vidareutbilda mig till barnmorska. Jag kom inte in på första uttagningen som var nu den 12e, utan hoppas nu på den andra uttagningen som sker nu den 6e. Håll tummarna!!

Söndagsmiddag.

Publicerat: 2013-07-21 Kl: 18:33:32 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Det känns som att semestern är över, fast jag jobbar bara tre dagar och sen väntar en härlig långhelg. Vi är lite i valet och kvalet om vi ska åka till Böda till ett par vänner eller landet.. Jag måste säga att Böda lockar mest, men ekonomin finns inte riktigt till det nu när badrummet håller på att bli helt klart.
 
 
 
Ikväll åt vi en mycket god middag, en ljummen sallad med broccoli, sparris, röd lök, avocado, spenat, olivolja, pinjenötter och lite peppar. Till salladen åt vi lax och en röra gjord på feta, chili och crème fraîche.
 
 
 
Jag bara måste berätta, idag när vi satt och tittade på tv så sa Doris "han har inga tuttar, bara ögon!" Haha, det lät så kul. Lilla damen fick ta sitt kvällsbad utomhus i vår gummitunna! :-)

Lyckligt lottad.

Publicerat: 2013-07-20 Kl: 21:02:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka med underbara vänner. Vi har druckit kopiösa mängder vin, ätit smultron, spelat kubb, grillat och badat, allt som hör sommaren till. Jag tänker på det ofta, hur lyckligt lottad jag är som har så fina vänner och familj runt omkring mig, för vad vore väl livet utan vänner?
 
 
 
 
 
Nu jobbar jag måndag, tisdag och onsdag och efter det så väntar en långhelg till. Det blir ju lite struligt med sommarsemestern då vi alltid är i Thailand i början av året (iår 4 veckor) men med hjälpsam släkt så han vi fixat så Doris får vara ledig fyra veckor även fast vi bara är lediga två.
 
 
 
 
Nu är ju bara frågan vad vi ska hitta på helgen som kommer.. Landet kanske. :-)
 

Matilda hjärta Trosa.

Publicerat: 2013-07-19 Kl: 14:56:20 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Nu är vi hemma igen efter en underbar dag, om än lite kall och blåsig. Jag är helt förälskad i Trosa, det är en helt fantastisk plats. Vi tog bilarna in till byn från Tofsön, där vi bor. Det var ca 2 mil, så inte alls långt. 
 
 
 
 
 
Väl inne i byn gick vi raka vägen till glasstället som låg i lä mellan fyra hus. Jag och Doris år cocos, nötkrämsglass (?!) och polkaglass, HUR gott som helst!! Jocke åt en stor portion med rökta räkor.. Det verkade också slinka ner utan större problem. 
 
 
 

Underbara semester ❤

Publicerat: 2013-07-19 Kl: 10:59:21 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Halloj!
 
Vilken semester vi har! Igår gick vi ner till badet på fm efter frukost och badade. Det var ca 22,5 grader kallt i vattnet och det tog typ en timma att doppa sig, haha! När vi kom hem drack vi lite bubbel och började sedan förbereda middagen.. Vi åt hickoryburgare med bacon, ost och friscobröd, alltså huuuur gott?!?! Man glömmer hur gott och enkelt det är att grilla hamburgare. 
 
 
 
 
 
Idag är vädret lite halvdant så vi tänkte ge oss in till Trosa och promenera runt, eventuellt ta en glass i hamnen också... Hörs sen! 

Some more..

Publicerat: 2013-07-16 Kl: 13:41:41 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

 
 
 
 
Lite molnigt idag men ändå superkul! 

Pics!

Publicerat: 2013-07-16 Kl: 13:38:18 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

 
 
 
 
 
UNDERBAR lunch!
 
 

Skara sommarland!

Publicerat: 2013-07-16 Kl: 09:50:17 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Det är underbart här! Doris är hur lycklig som helst av alla karuseller och vattenrutchkanor! Bilresan hit gick alldeles utmärkt, Doris sov ca en timma och satt sen snällt  och tittade på sin surfplatta. En utmärkt bilresa mao!
 
 
 
 
 
Ni får mer bilder senare idag för nu ska vi bada!! :-) 

Ångestfri söndag.

Publicerat: 2013-07-14 Kl: 20:55:38 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Idag är det en helt ångestfri söndag! Imorn åker vi till Skara sommarland med våra grannar. Jag kan berätta att kidsen är helt galna och ser verkligen fram emot vår lilla resa. Vi har hyrt varsin stuga inne på området och det ska bli så mysigt!
 
Kvällen spenderades på Ica Maxi för lite storhandling innan resan, nu vill vi bara komma iväg! Massa grillmat och gottgott handlade vi. 
 
 
 
Nu kommer ett litet tips.... Veet har gjort facial wax, små remsor så man enkelt kan vaxa överläppen eller ögonbrynen, HUR simpelt och bra som helst!
 
 

Tisdag och dag 2.

Publicerat: 2013-07-09 Kl: 11:50:00 | I kategori: Jag | 0 kommentarer

Imorse vaknade jag med tungt huvud och seg hjärna. Det känns lite som att ögonen är slöa och inte riktigt hänger med.. Jag har ingen hunger längre utan mest sug efter något att tugga på.

Vår lilla älskling är ju kvar på landet och jag tror att jag saknar ihjäl mig efter henne.. Fick precis dessa bilder av mamma.

 

 

Puss!

Dag 1 på fastan

Publicerat: 2013-07-08 Kl: 17:57:29 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Lite halvdant humör just nu kan jag berätta. Jag har inga problem med själva hungern, jag blir bara på så satans dåligt humör... Smart att titta på Masterchef då! Not!
 
 
 
Detta blir min middag i dag. Den består av zuccini, ingefära, halv avocado, morot, gurka och selleri.
 

Tuff vecka!

Publicerat: 2013-07-08 Kl: 08:43:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

God morgon måndag! Jag är så trött så huvudet håller på att ramla av... Det känns att det bara är fyra dagar kvar till semestern. 
 
 
 
Denna vecka kör jag på juicefasta med hjälp av min råsaftcentrifug. Jag kommer nog mest att basera dom på zuccini, gurka, ingefära och selleri. Det blir spännande..... 

Underbart dygn.

Publicerat: 2013-07-07 Kl: 11:47:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Halloj!
 
 
 
Jag tror att vi har haft det bästa dygnet ever på landet! Vi har badat i "poolen", druckit dagens med jordgubbar, grillat burgare och solat. Snart är det dags att åka hem igen fast utan vår trollunge, hon ska bo kvar här med sin mormor och Isac till torsdag då vi hämtar hem henne igen! 
 
 
 
 
Efter frukosten idag så tog jag och Doris en promenad medans Jocke klippte gräset. Längs med vägen hittade vi både blommor och tonvis av smultron så Doris fick sig ett rejält mellanmål när vi kom tillbaka..
 
 
 
 
 

Inte riktigt enligt planerna..

Publicerat: 2013-07-06 Kl: 11:44:00 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

God morgon... Typ.. Vi skulle ju som sagt åka till landet igårkväll, men när världens bästa grannar bjuder över en på strawberry daquiris på RSKA svenska jordgubbar kan du ju liksom inte stå emot längre.. Vi hade en supermysig kväll kvar i Vendelsö. 
 
 
 
Nu sitter vi på färjan på väg till ornö. Doris han en stoooor daimglass i magen och ett nyinköpt prinsesstält i famnen. Vad ska det bli av den lilla damen?? Hennes pappa skämmer bort henne farligt mycket.. :-)
 
 
 
 
Jockes kollega kommer och hämtar oss med båt när vi kommit fram, han bor på en av öarna i närheten så vi ska åka med till dom och se hur dom har det. En superdag mao! 
 

Efterlängtad helg på landet.

Publicerat: 2013-07-04 Kl: 21:24:33 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

Helgen närmar sig! Gud vad jag längtar efter denna helg! Vi ska åka ut till vårt landställe på Ornö och bara vara.
 
 
 
 
 
 
Vi har handlat massvis av god mat och gott vin som ska få följa med. Imorgon ska vi helgrilla honungsmarinerad fläskfilé med blomkål i ugn och goda såser och på lördag ska vi grilla hickoryburgare med bacon och ost! MUMS!! Vi ska promenera, fiska och fika på bondgården. Vi kanske hörs i helgen!
 
Puss ❤

Nappfröken

Publicerat: 2013-07-04 Kl: 08:10:45 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

God morgon! Det var ett tag sedan! Det är väl inte  så himla mycket som hänt sedan sist. Jag tänkte berätta om hur vi gjorde för att sluta med nappen till och på dagis... 
 
 
 
Utan napp på dagisvilan gick hur bra som helst! Det var så enkelt att vi glömde nappen hemma. Dom förklarade för Doris att nappen låg hemma och sov. Hon la sig i vagnen och somnade och sen dess är hon nappfri på dagis. I början så fick hon gömma napparna i en sko innan dagis och det fungerade super!
 
Hemma har hon fortfarande napp dock men det är verkligen dags att ta tag i det problemet...