Recept på seg blåbärspaj

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 13:31:34 | I kategori: Blandat

Den här blåbärspajen bakade jag till gårdagens kräftskiva, jag tyckte den var supergod! Min var inne i ugnen lite för länge så den fick lite bränd smak i kanterna men väldigt god ändå! Eftersom den ska stå i ugnen en hel timma måste man hålla koll så den inte bränns, när man tycker att den fått tillräckligt med färg måste man lägga folie över den sista tiden!
 
 
 
1 paj, ca 8 bitar:
 
120 g smör
1 ägg
2 1/4 socker
2 1/4 mjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär
 
Vaniljvisp/vaniljglass
 
sätt ugnen på 175 c. kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, smält smöret och låt det svalna något, vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten, rör ner smöret och bred ut smeten i formen (den är ganska fast, ungefär som en lösare mördeg) strö över blåbären jämt över smeten och tryck ner dom lite.
 
Grädda nederst i ugnen i ca en timma, håll koll så den inte bränns och täck ev med folie mot slutet. låt svalna och ät med vaniljglass eller vaniljsås! så gott!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback